Monday, November 24, 2008

.:SaYa BuDaK BaRu BeLAjAr:.

hye all....

urmm.....why i put da title like dat??? "sy bdk baru belajar"????well,actually i baru belajar nk wat blog sndri.....(finally)..b4 dis sebok baca blog org...baca ttg ups n downs org...baca kisah sedih n lucu org lain...but now i'm trying 2 make my own blog!(omg..i mcm xpercaya lak..huhuhu)...n i dunno wut 2 write in my 1st blog....Urmm..mayB i should introduce myself?bout my name?my fav. colour/food/drinks?hobby?n bla..bla...bla...(nahhhh...i dun think so)...

knp blog nie i namakn "RaNtAi HaTiKU"???bcoz my blog will be my place 2 express my felling...wut i feel bout life....my opinion/idea...it's like a place 4 me 2 tell my stories...my ups n downs....(hope xbyk kisah sedih sgt utk dicerita kn sbb i xsuke bila i sedih2).....huhhuhu...so,blog nie akan menjadi tmpt i meluahkn perasaan hati i...n slalu nya apa2 yg kita rasa pon adalah melalui hati kita...hati kita yg menentukn perasaan kita...(tp otak kita yg akan mengawal k...jgn kawal ngn hati nnt "mati")...kalo hati kita senang so perasaan kita gembira secara xlangsung kita pon leh nk express perasaan gembira tu melakui tulisan kita(vice versa)....org dpt rasa bila kita menulis sepenuh hati or juz separuh hati or mayB kita menulis dgn hati n perasaan yg sedih pembaca pon blh merasa sume tu(pandai2 je i ckp mcmtu kn..tp tu sume pendapat i selama i jd pembaca blog org y setia)....so inilah coretan HATIku.....

Selama nie kan i sebok baca blog org je...mcmana yg leh timbul idea nk wat blog sndri tu????sbb sy mengalami masalah keboringannnnnnnnnnnnn yg amatttttt sgt...now i tgh cuti....dunno wut 2 do...so sebok main tenet je...da whole day chatting...xpon main fb/f'ster/myspace blablabla.....n sebok baca blog org...dr 1 blog ke 1 blog...masalahnye i baca blog org yg i xpernah kenal pon!huhuhuhuhu....(mmg kebosanan yg melampau!!)....tapi i mmg suke tgk kisah idup n perjalanan idup org lain sbb tu i suke baca blog org....so i blh tahu pengalaman org lain w'pon i xmengalamai pengalaman tu sendiri...at least i ade idea bout life....ok,so setelah sebok baca blog org lain n memandangkn skrg i tgh cuti n byk masa terluang so i pon merajinkn diri mendaftar kt blog nie...(yeye...finally,i've ma own blog!)......dh create,tp xreti sgt nk pkai la plak...urmm..i nie mmg fail sket bab2 benda berteknologi nie....main hentam kromo je..kalo laptop i nie pon dibukak semata2 utk wat research..then bukak microsoft words/power point utk siapkn tugasan sume...xpon on ym nk chatting ngn kwn2..tu jela fungsi computer n tenet i nie...huhuhuu...xguna comp beribu tp xreti guna n manfaatkn sepenuhnye :D ....(xpelah,sbb tu tgh improve diri supaya jadi celik IT sket.)....

So,sbg org yg baru belajar nk buat blog sndri..maaf kn la andai ada sebarang kekurangan (disebabkn xreti sgt nk guna blog nie 4 da 1st time,so sorry la psl xde pic,or segala benda yg berwarna warni dlm blog nie....mayB nmpk kosong but i'll improve step by step k)....kalo ada yg rasa nk bg tunjuk ajar..sila kn..sy masih hijau dlm dunia blog nie dan masih memerlukn tunjuk ajar dr "sifu" di luar sana.....bak kata pepatah -> "sy bdk baru belajar, kalo slh tlg tunjukkn"

**aiiisshhhhh....byk plak yg i tertulis dlm 1st entry nie....td memula mcm xde idea nk tulis apa...ok dat's all 4 2day......nnt2 i update...gtg ;)

~RANtAi HaTiKu~

4 comments:

Diyana Arshad said...

dengan kuasa bulan~! Welcome tu da club..hihi. i pun sama la ngan u.br nak belajar main blog.. i pun main edit2 ja u..last2 bleh la buat blog yg tak brp nak vogue da vast ni..hehe..i dah add u dlm blog list i dah~ yeah3..

.:ShEiLa:. said...

hahhahaha..kena pakai kuasa bulan apa sume bagai ke cik dian ooii??:p....urmm...u reti la gak nk godek2 menatang blog nie..i lak mmg main hentam keromo je,....tau2 muncul..hahahaha......btw..i dh add u dlm list i gak;)..huhuhuhuhuhu...

**pssttt..ummi xkenal i sape:(

dslyjetaime said...

dan rantaihatiku juge telah mengajakku utk menjebakkan diri ke kancah blog ini...time kacih..begitulah kesudahan cerita rantaihatiku ...atau mungkin ada sambungannya..to be continued.sama2 kt saksikan...haha

.:ShEiLa:. said...

hahahaha...tgh xpuas ati ke cik dyna???jgn lupe jwb soalan tag k;)