Monday, January 19, 2009

KNp SaYa suKe.........



..........KaSuT inI????

saya suke kasut ini kerana.....
i) t'sgt2 admire DESIGN kasut nie... ii) design dia UNIK (maskulin+feminin..i like;) iii) ianya kasut TUMIT TINGGI(4 inch) n full tertutup (mmg sedang mencari kasut begini) iv) berperasaan sgt seperti wanita bekerjaya yg PROFESSIONAL (hehehe..perasaan i sendiri je) iv) keranaaaaaa dahhhhh sgtttttt lama cari kasut nie....

huhuhuhu...sbnrnya dari dulu (2 years back) sudah agak berminat ngn kasut nie sbb design dia tu mmg unik....i panggil kasut nie kasut feminin+maskulin je sbb design dia mcmtu (tp apa nama kasut nie ek??...xtau lak...)...dlu time mula2 tgk mmg berkenan tp xrasa nk beli lagi..then bila nk beli,mcm dh xde kedai jual plak...tapi baru2 nie kasut nie mcm byk giler plak dpt ditgk kt majalah etc....so bertambah2 semangat la nk carik kasut nie....tp bila trend pkai kasut nie tgh naik so harganya pon mmg agak naik la...2thn sudah i tgk harga kasut nie murah je...tp skrg kalo jmp pon design camni harga mesti nk beratus2 (tah2 beribu pon ada...tgk jenama gak kot)....tp yelah kalo yg ada brand tu paham la gak aklo mhl..tp kalo cap ayam pon mahal mcm sadis gak kn...

Finally setelah sekian lama mencari (abes seluruh kwsan BB i jelajah nk cari kasut ni)...akhirnya i jmp kasut nie dekkkkaaaatttttt je ngn umh i....cetttt...penat je buang2 duit n tenaga trun kl...rupanya kt s.alm pon ada.....hAHAHAH...inilah yg dikatakn "kera di hutan disusukn, anak di rumah mati kelaparan"...urmmm...apakah kaitan peribahasa tu ngn kejadian carik kasut di BB compare cari kasut di s.alm???kalo ditgk dr mata kasar mcm xde kaitan tp kalo dihalusi mmg ada kaitan...yelah...sanggup g trun kl semata2 nk bg peniaga kt kl lebih untung dari peniaga di s.alm...bkn ke keadaannya tu mcm cuba "menyusukn" peniaga di KL compare di s.alm...{urmmm..korg xphm???alo xphm cuba paham2 kn la sendiri...nie bkn entry psl pemahaman peribahasa...nie entry pasal KASUT!}....

time g jln2 kt area BB bkn la xjmp lgsg kasut design mcmnie..tp mcm xberkenan design nya...sbb byknya yg terbukak kt dpn..i nk kasut yg full tertutup....tp last2 jmp ksut yg mcm i nk nie kt NINE WEST...SGTTTTT CANTEKKKK!!!!tp sgggtttt mahal juga!after dicount RM 300.30!...fuhhhh..kalo ikut nafsu mmg nk beli dh tp tahan jela...(ikut nafsu kang takot binasa pulak duit poket..huhuhu)...then nmpk kasut yg design mcmnie kt ZARA lak...lebey murah di ZARA around RM169....almost buy also, but mostly kasut2 kt ZARA adalah pig skin lining..so agak ragu2 tentang status kasut tu...jadi batalkn je niat itu...so setelah kesedihan tidak dpt kasut yg dihajatkn maka balik la ke s.alm dlm keadaan yg hampa tidak berkasut (meaning tidak membeli kasut..bkn la berkaki ayam).....then masa jln2 ngn mak i kt s.alm tetiba terjmp kasut seperti gambar di atas....huhuhuh....

actually nk kasut yg mcmtu tp nk kaler itam...(br la lebih menampakkn unsur2 elegen..beside i xbyk kasut kaler itam)....tp kedai tu xde lak jual kaler itam..so amek jelah kaler nie...kt kedai tu pon xbyk sgt stok kasut nie, cuma ada dlm 4 pasang je kot..tu pon limited size...so sblm disambar org lain better i sambar dlu sbb harga kasut nie pon berpatutan (mmg murah sgttt byk compare ngn kasut nine west tu)....so,dgn harga yg i dpt utk kasut tu kiranya i sgt berpuas ati la ngn kasut tu....cuma i xberkenan tali kasut dia je...nnt la i carik tali yg lain.......
**tp dlm ati tetap teringt2 kasut nine west tu...ghehehehehe....

okies...sekian saje kisah kasut saya bkn kisah kasut cinderella ye kwn2......


2 comments:

ch0ch01ic said...

cuba amek gambaq hg pakai kasut 2.
aku nk tgk jg cmna :D

.:S.H.E:. said...

hahahha...kena amek pic aku pkai kasut tu ke??? aku mcm malu lak :">....blushing*..hahahaha...nnt2 la kalo aku rajin aku tunjuk pic aku pkai kasut tu...