Monday, December 15, 2008

14 Dec 2008 (session 2)

2nd---->MELAWAT FARID KAT SEPITAL A.S....

actually, 14dec2008 tu mmg aku plan nk g melawat farid kt sepital after g kenduri zana...sbb A'a bgtau yg farid accident agak teruk gak keadaan dia..kalo diikutkn cerita, farid accident after blk keje (2 Dec aritu)...dia naik moto n kena langgar ngn van..van tu msuk jln dia nk langgar dr arah bertentangan(aiiahhh...sungguh kurang berhemah pemandu van tu,blh lak dia g langgar kwn aku...aiiisshhhh....mrh nie!!)....farid mmg xsedar time kt tmpt kejadian tu..

mula2 farid kena tahan kt sepital kuantan (sbb dia keje kt kuantan daa)..then org sepital tu dh operate+balut2+bersihkn+etc sume luka lepas tu trus suruh dia blk umh. (urm.xsure dia kena stay sepital kuantan brape hari),padahal time tu farid tgh kesakitan lg...(aiiishh..kejadian nie lg kurang asam)..last2 mak farid pon bwk dia g sepital kt A.S....bila kt sepital A.S, doc perasan yg ada a few mistake yg terjadi time kt sepital kuantan..antara kesilapan yg telah dlakukan oleh doc kt kuantan (yg i tau la) ialah:
i) doc kt sana xbgtau (or mmg xtau) yg tulang sendi kt pergelangan tgn farid dh lari (kalo kejar laju2 pkai basikal pon blom tentu dpt kejar sendi dia yg dh lari tu sbb lmbt br detect)....mmg basi btol doc kt sepital kuantan tu...

ii) skru kt tmpt yg slh (aiishh...mmg careless la doc kt sana tu!....?)

iii) tertinggal lg kaca kt tgn farid (doc..oh..doc...dpt lesen terbang ke????~)

**so, akibat drpd kesilapan tu sume, xpasal2 farid kena operate utk 2nd time ...
(utk kuarkn sume kaca2 tu n nk betul kn kesilapan doc kt kuantan tu)....isshhh...rasa mcm nk mrh je doc kt sana tu sbb kerana kelalaian dorg tu leh menyebabkn seorg ibu kehilangan anak (bkn kes farid je..kes2 lain pon byk je)...#$@%^&*# {ok,sheila sila kawal tahap marah anda...xbaek marah2..kang cpt tua}..

time g mlwt tu cian sgt tgk mak farid (risau bebeno dia..yelah dh anak dia accident kn)...mak dia ckp ramai gak kwn2 yg g mlwt farid.....time i g tu pon kami g beramai2 (i+my sis+aina+bf aina+bashiroh+ckin maarof+ct hajar)....huhuhuhu...havoc gle wad farid...bkn mcm melawat org saket dh {aina,nie sume ko punya pasal la...sape suruh ajak aku bergelak ketawa...aiisshh...xsenonoh btol}.....tp xpe...still under control :">


tu pic time kami melawat farid....farid cedera kat:
i) pergelangan tgn dia (patah n sendi lari)
ii) luka2 kt tgn n kaki
iii) lidah dia terbelah sket (tu lidah dia br lepas bukak jahitan)
iv) tulang rusuk dia patah kot (dis one if i'm not mistaken la)




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3rd--> MELAWAT A'a Di SEPITAL "J"

~Selepas mission melawat farid settel kami sume (kecuali aina+bf aina) g sepital "J" utk mlwt A'a lak.......sbnrnya farid n A'a dua2 kwn claz time form 1-3.....

**at 1st xtau A'a pon still kena tahan kat sepital (A'a kena demam denggi )..dua hari sblm tu mmg la tau A'a msuk sepital, tp dia ckp dh ok, dh nk kuar dh...(beriya aku ajak a'a g kenduri zana..tp dia rupanya dok terlantar sakit)...

so,rancangan pon telah dirombak bg memastikn dpt melawat A'a gak....time msuk wad A'a, kami sume dok la tercari2 mana katil A'a..tgk2, tuuuu diaaa....kt katil dia penuh ngn fmly dia dh...so,kami pon menyidai muke jap kt katil A"a, tnya kabar berita....

sebenarnya A'a nie mmg dh kena demam dari kt s.alm tp dia nie blh wat xreti je...dia leh wat mcm dia tu gagah perkasa....{selambe badak dia je...kalo i, demam sket trus g U.K -->unit kesihatan}...harap maklum...

time melawat A'a kiranya kami xleh dituduh sbg penyebab kebisingan kt wad tu kali nie sbb ada org lain yg lebey havoc dr kami..huhuhuhu....so, setelah kami tgk A'a pon mcm xlarat nk layan muke kami yg lama sgt tersidai kt katil dia maka kami pon berundur diri....

**time otw kuar dr wad A'a tu, tetiba ternmpk ada org tua tgh nazak sgt...doc tgh bg bantuan kecemasan...fmly2 dia siap dh bacakan yasin...sgt takott bila tgk keadaan org nazak LIVE di dpn mata sendiri.....

apa2 pon pengalaman ke sepital mmg memberi keinsafan n kesedaran sbb kita akan lebey mensyukuri nikmat yg diberikn tuhan kpd kita...~semoga aku, keluarga ku, dan sahabat2 ku sentiasa diberikan kesihatan yg baik~Amin~

***time melawat A'a segan nk amek gambo sbb org terlalu ramai...beside, batery camera cik sheila sudah berbunyi *beep*beep*....aiiishhh...(T____T)...

2 comments:

Diyana Arshad said...

siannya kat kwn u! hospital ni mmg kekadang careless.. geram gak. contoh terdekat abang syakila la..dkt 2 bln dok hospital.. huh.. nnt kalo kita nak beranak jgn pegi hospital kerajaan~!!

.:S.H.E:. said...

eh..abg syakila xok lagi ke dian???
tulah..kalo ada duit lebey mmg kalo blh g sepital swata je..tp kena tgk bajet gak....~insyaallah~