Friday, December 19, 2008

~oRg cKp TAK NAK..TAK NAK LA!!...JGN kacau!!~ session II

urmm...last entry i ada utang 1 cite yg tergendala n terencat akibat gencatan teknologi...(aiyarrkk..bahasa xleh blah)...dlm ayat yg lebey sng,tetiba ilang sume yg telah ditaip...n telah menghancur luluh kn perasaan ati yg berkobar2 utk memblog pada ketika itu sehingga terbantut hasrat hatiku.....blablablablabla....(sudah BERENTI)....

okla...sbnrnya time wat entry tu perasaan berada pada tahap dewa punya geram..(smbil tgn mengepal2 penumbuk...tp sgt mempunyai kesedaran diri yg tinggi sbb tau xmampu nk tumbuk org tu.. T__T)...tp skrg nie perasaan sudah agak bertenang....maka blh memblog dgn lebey aman dan harmoni..

ANDAI kan kalo la korg berada disituasi nie apa yg akan korg wat ek...

korg ada la sorg kwn berlainan jantina yg rapat ngn korg....org nie time memula kenal tu begitu beriya2 mengorat anda....maka setelah hati anda yg sering diibaratkn seperti kerak nasik tu cair (ala2..dh nk ter"falling in love" laa)...tp anda bkn la suke kt org tu kerana paras rupa k(kerna paras rupanya biasa je)..tetapi kerana perangai yg begitu pandai mengambil ati anda n caring yg terlampau itulah yg menawan kalbu (kununnye)...tetiba tanpa diduga dtg ribut petir angin taufan...anda mendapat tahu bahawa KWN anda(ok...diulang type KWN..HANYA KWN ok).... kwn anda itu bkn aje play 3 woods...but also playwood..plastik...spastik...huh.....ingt kn kalo kwn ngn org yg berparas rupa biasa2 je nie selamat dh la dr segala mcm benda yg plasik2 nie....tp sama je.....(erkk...emo jap)...
aisshhhh...apasal emo lak..td ckp hanya kwn je???yela..hanya kwn tp kn dh ada tulis gak kt atas tu---> ala2...cair ati anda tu.....lg pon kn org tu tgh nk ngorat anda....tp blom apa2 hal dh curang mmg xleh dipakai la org tu...
soooo....bila dh kantoi kisah2 PLAY 3 WOODS tu..maka kwn anda pon menyepikn diri w'pon anda cuba cntct dia utk tnya keadaan sbnrnya...ok,memandangkn KWN anda tu dh menyepikn diri n xcuba lgsg nk explain w'pon diberi peluang,maka utk apa menunggu lg...(btol x??)...
so make a move la...."dunia blom berakhir.."(aiishh..ternyanyi lak)....
tp yg bengangnye bila kita dh ada life sndri..dh blh lupakn dia...dh leh lupakan pengalaman suka duka bersama...dh ready nk ada relationship baru....pendek kata dah ready nk start a new chapter in ur life la...(mayB dh ada org baru pon in urlife time tu??)
TETAPI....tiba2 lak....KWN u tu dtg nyebok2 blk dlm ur life..(kalo takat nk kwn je mayB la still can accept)...tp xpasal perangai mcm org GILA TALAK apahal??apa kes??x ke bengang???
pastu siap nk jeles2 xtentu pasal..siap tentukn ngn siapa kita leh berkwn or nk kuar....padahal KAU SIAPA???????tulah,time or bg peluang..sia2kn..lepas tu terhegeh2....iskk..xphm btol...
pastu bila kita ckp jgn kaco dh idup kita...dia still blh wat xreti bahasa..sebok nk mengganggu gugat kehidupan kita yg dh terlebey aman n harmoni selama ketiadaan dia dlm kamus idup kita....XRETI BAHASA KE???org ckp TAK NAK...TAK NAK la!!!.....JGN kacau!!!...

waaaa...sungguh sgt marah ye pada ketika itu....kerana sy juga telah diugut..malah KWN BARU sy juga turut mahu diugutnya.....hahahaha...padahal dia telah tertipu...sebenarnya tiada sesiapa pon KWN BARU dlm idup sy wat masa skrg..tetapi demi melepaskn diri dari dia, so sy pon telah membohong sunat bahwa sy mempunyai sesorg yg special(***amaran oleh kerajaan malaysia..tiada amalan bohong sunat di sini k!)....ingtkn lepas wat confession tu leh la melepaskn diri....tapi lain lak jadinya...xpasal2 i ngn "KWN BARU" kena ugut lak....(wut da FFffff???)..tp masalahnye xtau dia nk wat apa...sbb dia cuma ckp---> "jaga2 la..ikut je sume ckp i..kalo tak tahu la i nk wat apa...jgn menyesal!"<----ayat ini bkn la 100% yg kuar dr mulut dia..tetapi membawa maksud yg lebih kurang la... mula mcm wat xkisah je ngn ugutan dia..tp lama2 rasa mcm takot lak...sbb kita xleh nk agak apa yg org akan wat bila dia dlm keadaan psycho...(slalu kita ada baca kt berita kes pembunuhan psl chenta xkesampaian kn)..nauzubillah mntk dijauhkn tuhan...so skrg sy cuma wat tindakan berdiam diri n mengelakkn diri dr berjumpa/berckp dgn org itu....

So...KALAU anda berada pada situasi di atas apakah yg anda akan lakukn??????


***pesanan oleh penaja--> kalo org tu terlampau caring sgt pon sila berhati2....takot2 ada ketam batu di sebalik bihun...n kadang2 perangai org mcm nie lg bahaya sbb diam2 ubi berisi....Renung2kn dan slmt beramal....

2 comments:

Diyana Arshad said...

huh..mmg saiko.. gila punya org.. bongok btol...tu manusia tamak la tu..semua dia nak then nak control2.. blasah ja dia sheila..

.:S.H.E:. said...

blasah???sy tidak berani..takoootttt...kang kalo dia belasah kembali bagaimana kah???