Monday, March 9, 2009

R.I.M.A.S!!!

urm..apakah perasaan anda bila anda melihat kwn2 anda memakai brg2 yg sama dgn anda???
a) kisah
b)apa aku kisah
c)xde pape perasaan

jawapan saya adalah---> sume di atas...

sbnrnya i xpernah kisah pon kalo org tu nk beli or TERbeli brg yg sama ngn i....tp kalo seperti nak MENIRU semua yg i beli mcm agak bengang gak la...mcm seolah2 org nie STALKING all my stuff then dia akan beli n meniru SEBIJIK or LEBIH KURANG bulat2 mcm brg2 i....mula2 tu xde pape rasa lagi bila dia beli brg2 sama ngn i....

but one day i terbaca kat "myspace" bdk nie yg dia nie sgt addicted n interested dgn sesetengah brand n brg2....i mcm ternganga bila baca sbb all da stuff yg dia SUKA sgt tu adalah brg2 saya!!...n fact, dia xde pon brg2 tu! aiyooo....ok2..i try 2 think positif..mayB dis gurl mmg btol2 berminat dgn sume brg2 tu cuma dia blom mampu milik je sbb tu dia xde lagi brg2 tu...(pweehhhh.....thanks god dia xmampu milik lagi brg2 tu...agaknya kalo dia mampu milik abes la sume brg2 yg i beli dia nak gak....adoiii...)...eh..tp kalo stuff yg i beli murah2 n dia mampu milik dan dia pon berkenan gak dia akan beli da same thing mcm i tau...***so maksudnya kalo dia mampu beli brg2 yg i beli tu,dia akan beli la benda yg SEBIJIK SAMA mcm brg2 i....

but,seriously i've no problem kalo org nk beli brg yg sama dgn i!ini kenyataan,sbb i sendiri kadang2 slalu kuar shopping ngn kwn2 i n kami akan berkenan brg yg sama...kalo dah terlamapu berkenan kami xkisah je beli benda yg sama..ye,kalo keadaannya mcmtu saya phm!

TETAPI,dis gurl dia xpernah nk tunjuk dia minat kt brg2 yg i beli(e.g mahu puji2 or bertanya di mana sy beli brg2 tersebut)..coz at least kalo dia tnya kt mana i beli i tau dia berminat nk beli benda yg sama n dgn rasa gembira i blh bgtau kt mana i beli brg tersebut n siap blh suggest kan tmpt utk dpt price yg better( kalo ada la)..but i perasan pompuan nie juz suke MEMERHATIKAN apa sahaja brg yg i ada..n kadang2 dia suke TGK2 atas bwh i kalo i sedang bersiap2 mahu ke mana2..hah..i rasa time tu la dia tgk baju2 i+perfume apa yg i pakai+kasut i+handbag apa yg i ada+etc2...then RESULT nya selang beberapa lama kemudian anda akan nmpk benda yg sama mcm brg2 saya!!!!( yeahhhh...boria kampung pisang in da house)......

cuba bayangkan sampai sandal bodo n shampoo apa yg i pakai pon dia nk tiru!skkk..tah la..i pon xtau knp tetiba rasa nk marah kalo dia punya brg2 sama ngn i pon...yelah mmg dia beli pakai duit dia xkacau duit i..tapi masalahnye i rasa mcm kena INTIP....dan saya merasa-->R.I.M.A.S

oklah..nk mengintai anak mcik bedah sebelah umh tgh watpe pkl 4.43 pagi nie....babai....

4 comments:

ch0ch01ic said...

die tiru ko sbb die admire style ko la 2.ko patut bangga ada 'stalker' cm2.

kadang2 dia suke TGK2 atas bwh i kalo i sedang bersiap2 mahu ke mana2
means budak umah ko gk la ek? :D

.:S.H.E:. said...

hahahahha...*teettttt*...ummi xleh bgtau la bdk umh aku ke bdk umh sebelah ke...tp phm2 sendiri jela...

amboi...admire begitu sekali ke?tp tiap kali aku beli brg tgk mcm xminat je n mcm nyampah je kalo dia tgk aku beli brg baru....tp tup2 tau2 dia akan beli benda yg SSEBIJIK SAMA mcm aku plak....

tp bak kata ko aku kena "bangga"+RIMAS kot....hahahha

Diyana Arshad said...

sheila.. hehe.. lawak la bila i baca entry u ni.. apa2pun patut berbangga juga sbb dia jadikan u sebagai 'idola'.. hekhekhek =p

.:S.H.E:. said...

huhuhuhuhu...lucu kan bila baca ada gak org yg perangai mcm nie:D....tah hape2...

takpe la...mungkin betol la kot...i kena BANGGA sbb dijadikan IDOLA+ada org ADMIRE....fuhhh..bangga2...hahahhaa...

**bweekkk**