Tuesday, March 24, 2009

Which ONE????

Skrg hati saya sedang dlm keadaan rambang mata (urmm..hati yg rambang mata???...ok..BM aku A1 jgn hina ayat tu..huhuhuhu)...

saya sgt sayang kan....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
......MY BABY....


TETAPI......(knp la perlu tetapi...kalo tak payah tetapi2 kan sng idup...)

TETAPI, "baby" kesayangan sy tu dh start wat perangai..kalo org call dah tak boleh nk cakap lama2...kejap2 terputus..iskk...potong btol la..tgh rancak sembang2 tetiba dia mati..(cehh...alasan je nk beli hp baru kan sbnrnya)....

okla2 saya MENGAKU....sy mmg sengaja mahu cari alasan nk beli "baby" baru...tp sy tetap syg cik V3i yg slim n sexy nie...cuma saya nk cari henpon yg ada 3G,n etc2.....yg penting nk yg ada 3G je....nk wat videao call.....pastu tadi bila search kat tenet pasal latest henpon tetiba rasa mcm nk touch skrin jugak..urm..pastu mula la nk tgk henpon yg ada kamera megapixel yg besau2...n bla..la..bla....(ok2..manusia mmg xpernah cukup...jgn salahkn masalah rambang mata hati ini..i'm juz human being)

SEBENARNYA......sgtttttt suke ini...
.>
>
>
>
>
>
>

waaaaaaa......mcm nak nanges tgk henpon nie...(isskkk...tak paham knp perlu nanges...tapi mmg sgttttttt SUKE2!!!SUKE dan SUKE sgtttt!!)....ada sape2 yg baek ati mahu tlg beli utk sy??puh-lisshhhhhhhhhh ;)....TETAPI(benci btol ayat tetapi nie).....tetapi apa kan daya harga dia tu mcm nk membunuh...aiyooo..apakah daya sy nie tidak bekerja lagi....walaupon hobi-->KUAT MEMBAZIR..tapi mcm masih mampu berfikiran waras.....KALAU sume duit sudah dilaburkan kpd henpon nie apa sy nk mkn nnt????kalo smpi dekat 3000 hengget juz utk henpon utk org yg tak reti nk explore fungsi2 henpon mcm sy nie mmg satu PEMBAZIRAN yg amat...dah la tu henpon nie tidak boleh membuat video call..apalah punya TAK CANGGIH kan henpon nie (saje wat ayat camgitu supaya tak rasa rugi sbb tak beli henpon CANGGIH nie...argghhh*cair tgk hp ini*)..lagi pon keutamaan saya adalah mahu mencari henpon baru yg ada 3G supaya sy boleh ber"video call".....so henpon nie dh out of list....(kalo henpon nie boleh 3G mmg sanggup gak aku beli..tp tggu tahun 2020)...

bajet sy adalah around 500 hengget je mula2...tapi skrg dh up kpd 1000 hengget...sbb tetiba rasa nk henpon touch skrin....(owh..apakah tiada henpon yg cuma berharga 2hengget n ada sume function2 yg best nie....isskkkkkkkkkkk..kalo ada bgatu..i nak beli..huhuhu)...knp mcm sgt kedekut utk beli henpon?????sbb rasa mcm kalo henpon canggih sgt pon sy tak reti guna...so mayB akan beli henpon yg berharga 500 je kot..tak perlu nak touch skrin bagai...huhuhu..

masa browse kat tenet tadi sy tgk hp LG mcm agak cantek n function pon not bad..harga pon okla..tp tak tahu la bagus ke tak LG nie...ada sape2 yg pakai hp Lg??BAGUS kah henpon LG nie??friendly user tak?tahan lasak??

jadi mari tolong saya pilih...henpon apa kah yg patut sy pilih???





HTC??????uwaaa...tidak2....TIDAKKKK...henpon nie punya harga pon cekik darah...so ko boleh get out dari list aku incik HTC....(tapi sy suke juga henpon nie..tu yg saje nk letak gambo dia ;p)...

kalo yang ni...


urmm....henpon LG KU990 nie lebih murah dari iPhone n HTC tu...function pon lebey kurang...utk maklumat lanjut sila klik sini..

urm..pastu apa lagi choice yg ada???korg xde nmpk pic lain kan??so maksudnya itu je la pilihan yg ada....huhuhu..mcm dah terbekenan henpon LG tu..tapi nnt nk tgk kt kedai dlu..kalo mcm menarik n da boom baru bole dipikirkn....

tapi tadi sbnrnya ada tgk byk sgt henpon smpi tak tau nk pilih mana..then lupe nk save pic..so mls nk google lagi pic hp...huhuuhu..
TAPI kalo korg ada pape idea henpon yg menarik yg mempunyai ciri2:
-msg
-call
-3G(video call)
-touch skrin (kalo xde pon xpe...nie mcm sje ngade2 je)
-boley browse tenet
+etc2 (any function yg rasa berguna)....

boleh la bagi suggestion kat saya...tapi harga tu tlg la reasonable...average harga 500-1000.

urm..okla..nk g usha henpon.....

2 comments:

Diyana Arshad said...

Sheila..hehehe... Yg LG tu okay jugak..padan la dgn harga..kakak i guna yg tu.. tp kalau ikut touch screen..yg Iphone tu lagi laju dr LGKU tu la..hehehe.. i pun dok survey2 henfon gak ni.. henfon i dah beatus kali rebah ke bumi rasanya. Mcm dah bengong ja..dhla keja i ni byk guna henfon..wuwuwu

.:S.H.E:. said...

cik dian kan i dh ckp iPhone out of list coz i xmampu..huhhuhuhu.....tp i dah ada "baby" baru..nantikn kemunculannya;)