Tuesday, June 2, 2009

RUMAH SEWA SEKSYEN 18,Shah Alam....

Pengumuman:

Rumah sewa saya memerlukan seorang lagi penyewa (wanita sahaja)...kerana terdapat satu lagi kekosongan..

**UPDATE: pic umah saya (sila klik gambar2 dibawah utk besarkan gambar2 tersebut):




**gambar rumah ini diambil semasa kami mula2 tengok rumah nie...sebab tu kosong je lagi,but skrg dah ada beberapa peralatan basic la (maklum la rumah bujang)...



venue: seksyen 18,shah alam (rumah flat, ada 3 bilik n 1 bilik air...sudah terdapat: peti ais,mesin basuh,cerek,dapur memasak,etc2)
(Berhampiran pasaraya Giant,Mydin,Ole-ole,7E, n berhampiran kedai runcit)
***terdapat kemudahan internet (wifi) juga di rumah ini (tapi dikenakan bayaran tambahan jika anda ingin menggunakan perkhidmatan internet..share2 bayar..okla dari g CC kan..senang sikit nak wat keje/assignment/nk update blog ;p etc...)

public transport:bus rapid kl (u64 terus direct ke kl, /T529 lalu kampus induk bhagian pintu hotel UiTM,seksyen 2,PKNS etc, /T528 lalu TESCO,sek.15 etc,), bus metro direct ke kl, bus Mini, KTM n teksi.

deposit: 2+1+api air

**utk keterengan lanjut feel free to leave ur contact number at my comment...or juz ym me at sheila_0804@yahoo.com...TQ.....

**kalau anda tahu sesiapa yg memerlukan umh sewa di kawasan shah alam bole la suggest kan umh saya...terima kasih :)

-------------------------------.................................................--------------------------------------

**kekosongan ini disebabkan kerana seorang ahli rumah telah keluar rumah..anda masih ingat kisah ini??n finally suspek ke-empat telah keluar dari umah selepas beberapa kali bacaan yasin cuba dilakukn tetapi gagal kerana suspek ke-empat sering mengelakkan diri dari bacaan yasin yang ingin diadakan...akhirnya pada hujung bulan 5 yg lalu tiba2 suspek ke-empat telah memberitahu budak2 rumah bahawa dia mahu keluar dari rumah..dan tergesa2 mengambil barang2nya dan dia dtg tanpa memberitahu budak2 rumah (berkemungkinan besar mahu mengelak dari orang umh terutama saya)...utk pengetahuan anda semua, sebaik sahaja saya memberitahu budak2 rumah saya ingin mengadakan bacaan yasin n meminta semua budak rumah menjunjung al-quran utk membuktikan bahawa mereka tidak bersalah, pada ke-esokan hari nya terus sahaja suspek ke-empat menghilangkan diri (dia memberi alasan ingin tinggal dirumah kwn nya utk memberi tumpuan kpd exam..huh??)..

setelah beberapa kali cubaan utk memanggil dia pulang ke rumah hanya utk membuat bacaan yasin gagal,akhirnya saya sendiri telah pergi ke fakulti dia utk memastikan setiap org minum air bacaan yasin yg telah disediakan dan utk menjunjung al-quran..saya sengaja pergi ke fakulti dia dan meminta semua berkumpul di sana utk memastikan saya berlaku adil kpd semua (maksudnya biar semua orang ada waktu masing2 mengangkat sumpah, supaya takde orang menuduh saya berat sebelah)...tetapi beliau telah mengelakkan diri dari saya dan menyorok di mana tah (dan akhirnya saya balik ke rumah dgn hampa kerana tidak dt berjumpa dgn dia!!n again kami gagal menyuruh dia meminum air yasin dan menjunjung al-quran)....

akhirnya setelah selesai semua paper exam, tiba2 rumah kami dikejutkan dgn sms yg diberi oleh suspek ke-empat (setelah sekian lama berdiam diri dari bdk rumah)..SMS tersebut menyatakan bahawa dia mahu keluar dari rumah..well,dari situ pon kita boleh tahu siapa pesalah terbabit kan ;)....yelah,dah la dtg waktu saya tiada di rumah then bila ajak bersemuka dia mengelakkan diri...mmg nmpk sgt mcm pesalah..seangkan saya tidak berbuat apa2 pon kpd dia..cuma saya mahu mengadakan majlis bacaan yasin n meminta semua budak rumah menjunjung al-quran sahaja..sedangkan budak rumah yg lain bole buat kenapa dia seorang sahaja yg mahu mengelak???fikir2 kan....

**tapi kpd penyewa baru yg ingin masuk,saya berharap anda bkn kaki pencuri k!mind u..kalo nk masuk rumah saya semata2 nak jadi pencuri better anda fikirkan natijah2 yg bakal anda lalui...saya betul2 tidak memahami orang yg suke mengambil brg org tanpa kebenaran (tu ayat sopan) atau digelar sebagai PENCURIK xde maruah (tu ayat kurang sopan sikit)....kalau betul anda teringin memiliki brg yg sama mcm org lain BERUSAHA la sendiri..kenapa perlu mencuri???aiisshh..kan dh berceramah...

**but don't worry,saya bkn makan orang..saya bole menjadi sgt baik n friendly kpd anda kalo anda baik dgn saya..jadi jgn takot la nk menjadi rakan serumah saya yg baru ;)....n also don't worry coz sudah tiada pencurik di rumah saya(insyaallah)...yay!!

ok,berita tamat...bole sambung tido ;)

3 comments:

Diyana Arshad said...

hohohoho... finally~! dpt gak ek.. dia takut maknanya dia mmg bersalah la.. hehe.. eh.. u nak kena balik shah alam ka? tak sempat gak nak jmpa u.. huhu

.:S.H.E:. said...

tulah..finally..but tak puas ati coz xdpt b dia minum air yasin n junjung al-quran..

**aah,i dh selamat sampai s.alm pon..tu la xsempat jmp u :(

deviL "tazzie said...

berapa sewa yer?