Wednesday, April 22, 2009

Miss SeXy SmarT (^_^)




Sedikit Info Tentang "Miss Sexy Smart"

"Miss Smart" ataupon dalam bahasa Melayu dikenali sebagai "Cik Pandai"...(bkn cik memandai2 @ suke buat pandai @ bajet pandai k....mind u...)....Miss Smart adalah sejenis henpon yg telah dibagi nama oleh tuan dia sbg "Miss Sexy Smart"....Ianya telah dibeli pada ari Selasa (24/3/09) sebaik saja i
abes menaip entry yg bertajuk--> WHICH ONE...

Actually,after abes je type entry tu...i terus shut down laptop dan ajak kwn i temankan i g mall nk beli henpon....Mula2 kan sebelum tu mcm plan nk cari henpon LG...sekali bila dah smpi kedai,org kedai tu pon mula la promot BERBAGAI2 jenis HENPON....jadi...kalo anda mengenali Cik Sheila, dia nie mmg sgttttt la terkenal dgn keadaan yg suka RAMBANG MATA & HATI bila melihat bykkkkkk sgttt benda yg bole dibeli....

Mula2 dah pesan ngn amoi kedai henpon tu----> "miss...i nk henpon harga 500 je tau..tapi mau ada yg 3G....JANGAN tunjuk yg OVER BAJET!!"........itu adalah ayat yg dicakap oleh cik Sheila sebaik je dia sampai ke kedai henpon tu....


dalam dok pesan jgn tunjuk henpon lebih dari 500 tu awal2 lagiiiii dia dah terus tunjuk henpon yg harga 1000++....aiisshhh..nk kena tibai apek nie..xreti bahasa ke....xnakkkkk over bajet k!!!ok,TAK NAK!!!(cik sheila kan dh nk start menjadi pembeli berhemah!sila support sket!)..
ok,so amoi tu pon start la cari plak henpon yg mengikut bajet and start pokpekpokpekpokpek...blablablabalabla..... tunjuk henpon yg sana, sini, yang situ...yang aku nie pon,start la rasa nk pegang henpon tu..henpon nie.....mula la nk explore mcm2 benda kt sume henpon yg dipegang..

TAPI apatah malang la HATI nie TAK RETI IKUT apa yang dah dirancang...mmg makan tuan btol la....bila amoi tu tunjuk henpon yg around 500, i lak mula la tnya--> "eh,henpon yg sana tu mcm lawa je...nk tgk2 je bole....eh...function dia lak mcmana??"....aaaaaaiiisssshhhhh....MASALAHNYE aku plak yg start tunjuk henpon yang harga OVER BAJET SENDIRIKKKkk kt dia...MENYESAL2!!!....pastu,apa lagi amoi tu pon suka la bila i start tnya2 psl henpon yg lain...dia pon start la membagitau segala kebaikan henpon2 yang dijual....

Kan dekat previous entry i ada bgtau i nak cari henpon yg touch skrin...tapi bila dah smpi kt kedai tu n try henpon2 yg touch skrin nie, i rasa mcm tak kena lak nk pakai...(tapi kalo iPHONE boleeeee je ;)......so awal2 henpon LG yg touch skrin tu dan sume henpon2 yg sewaktu dgn nya bole get out dari list time tu gak....huhuhu....

Selepas membuat survey dan duduk di KEDAI ITU sahaja selama hampir 2 jam...(ok,2jam i duduk kat kedai tu utk memilih HENPON SAHAJA k!)....yelah,kan henpon ada byk jenis nk kena tgk satu persatu..dah la nak beli utk long-term..bknnya pakai arini esok buang then beli baru..lagi pon saya nie bknnya byk duit nk tukar2 henpon selalu sgt mcm sesetengah org..sorry la..i mmg fussy bab2 membeli barang nie..tak kisah la kalo nk shopping seluar or baju bodo2 je ke...mula2 i akan carii brg2 yg berkenan..then tgk mcm yg plg best..then tgk lak benda yg dibeli tu berbaloi tak dgn harga yg dikenakan...etc2...lepas dah abes pikir sume baru la i akan decide nk beli atau tidak...itu pon lepas belek lama2 tak semestinya i akan terus beli.kadang2 i bole kuar dari kedai tu, then pikir2 lagi..kalo rasa mmg xtdo mlm kalo i xbeli brg tu baru la i pegi balik kedai tersebut dan beli brg tu;)...see,sgt berhemah kn ;)...So sape2 yg rasa dia seorang yg suka berjln2 dari satu kedai ke satu kedai bole la kalo nk ajak saya shopping sekali ;).....i paliiinnggggg tak bole blah & pantang kalo kita nk kuar jln2 nk shopping then shopping-mate kita wat sopil mood dgn berjalan smbil membuat muka tension+muka letih/penat+muka tak puas ati....kalo mcmtu la i prefer jln sorg2..TQ~

Ok,selepas segala sesi rambang mata...Last2 i memilih "Cik Pandai" utk dibeli....Mula2 mcm xsuke gak "Miss Smart", sbb nmpk mcm besau sgt...tp nasib baik dia nipis je (nipis la gak)...lepas explore sikit function henpon tu..blablablabla...maka TERPEDAYA la utk membeli henpon ini........


Memperkenalkan.....
baby baru saya...yg bernama "Miss smart"......taaarraaaa....

**Miss Sexy SMART...a.k.a..*BabY* baru saya...saya syg dia...tp tetap paling syg Miss sexy Slim V3i..byk kenangan la henpon V3i tu..tak mungkin dijual....


Henpon i kaler itam..tapi ada gak yg kaler putih..tapi rasanya kaler itam lagi nmpk smart..sbb tu i pilih kaler itam...
***
tapi selalu konpius henpon sendiri ngn calculator ;p...huhuhu..kalo nk wat acc kalo henpon n calculator ada kt sebelah2 mesti slalu slh amek ;p....

***now i can surf tenet anywhere/any place yang ada wifi or 3G connection....so bole selalu melawat blog sendiri n blog kwn2....but i wonder why, i tak dpt upload entry using my fon ek???mmg xleh ke?dah a few time try tapi xdpt...


**yang nie contoh henpon E71 yang berwarna putih..kalo tgk kt gambar mcm lawa gak..tapi rasanya kalo tgk real mcm xcantek sgt...sbnrnya i suka benda2 yg bewarna putih tapi dis time i rasa kaler putih dia tak menarik...ok,nie opinion i je..citarasa masing2 berbeza


***entry nie dibuat BUKAN sbb nak MENUNJUK2...tapi sbb aritu kan dah ckp akan upload about my new *baby*..hah..ini la dia...and tetiba tgh terasa sgt rajin mahu update blog sendiri..arini mcm hari memblog je...padahal keje bykkk :(

2 comments:

Diyana Arshad said...

wah3... henpon baru~! wawawa..neway how much did u spend?

.:S.H.E:. said...

huhuhu..yg lepas wat enntry tu mmg i trus kuar mau cari hp...urm..i spend less than 1500...mcm nyesal..tp kalo pk2 balik i mmg bkn style suke tukar2 henpon..so trus beli henpon utk masa hadapan..tp actually i x explore btol2 lagi hp nie...